Koolhydraatarm eiwitrijk dieet


Hieronder geef ik een overzicht van verschillende soorten diëten die aansluiten op koolhydraatarm en eiwitrijk.
Let op, als je zwanger wilt worden moet je zeker niet fanatiek gaan diëten! Maar je kan best wel een beetje op je eten letten en bepaalde produkten met mate eten. Zorg er zeker niet voor dat je onder je BMI komt!

Daarnaast is het heel belangrijk om zoveel mogelijk te bewegen. Ga sporten! Of als je de hele dag al lichamelijk werk doet is dat ook voldoende.
Omdat ik zelf geen voedingsdeskundige ben durf ik geen dieet samen te stellen. Ik kan wel een paar aanraders geven.

Aanraders

  • Gebruik geen kunstmatige zoetstoffen (met uitzondering van Stevia)
  • Eet weinig suikers 
  • Gebruik zo min mogelijk tot geen cafeïne 
  • Eet zoveel mogelijk onbewerkte voeding.
    Vermijd ten alle tijden 'light' en 'dieet' producten waar zoetstoffen in zitten (zoals aspartaam en E-nummers). Dit zijn zeer schadelijke hormoonverstorende stoffen. 
  • Drink heel veel water.
    Niet uit plastic flessen want die bevatten BPA. BPA is een hormoonverstorende stof die bij vrouwen met PCOS in verhoogde mate aangetroffen wordt.
  • Slechte vetten vermijden zoals: verzadige vetten, transvetten.
    Slechte vetten zitten voornamelijk in margarine, frituurvet, koekjes, vet vlees, zuivel en roomboter. 
  • Goede vetten noemen we onverzadigde vetten. Deze zijn juist heel erg gezond en helpen om gezondheidsrisico's te verminderen.
    Onverzadigde vetten, zijn vetten zoals omega 6 en omega 3. Een tekort aan omega 6 komt in onze westerse samenleving eigenlijk nauwelijks voor, maar een tekort aan omega 3 wel! Zorg er daarom voor dat je voldoende omega 3 binnen krijgt. De beste bronnen van omegavetzuren in de goede verhouding vind je in vette vis en kokosolie, of voor koud gebruik hennepzaadolie. Kokosolie is het beste soort vet om mee te bakken. Kokosolie is zeer gezond vanwege het feit dat alle essentiële vetzuren hier in de meest optimale verhouding in zitten.
  • Twee kopjes spearmint-thee per dag zorgt voor verlaging van testosterongehalte in het bloed.

Vermijd

  • Graanprodukten (zoals meel, brood en koek)
  • Aardappelen 
  • Pasta 
  • Rijst 
  • Tafelsuiker 
  • Stroop 
  • Frisdranken 
  • Vruchtensappen 
  • Alcoholhoudende dranken 
  • Voorbewerkte produkten

Het hormoon balans dieet

Genieten van eten is het allerbelangrijkste. Het gaat er bovendien om dat je voldoende en regelmatig de juiste voeding tot je neemt. Elke drie uur iets eten is heel belangrijk voor je hormoonbalans en je gemoedstoestand. Je wilt daarnaast weten wat je beter wel en wat je beter niet kunt eten. Je haalt de hormoonverstorende ingrediënten weg en en zet daarvoor volwaardige voeding in de plaats die je hormoonhuishouding ondersteunen. Het boek Het hormoonbalans dieet is een goede bron om mee te beginnen. Als je wat energie steekt in het veranderen van je voedingspatroon, dan zijn de resultaten op korte en lange termijn zeer de moeite waard en ben je een wandelend voorbeeld voor je omgeving.

Dr. Frank dieet

Dokter Frank van Berkum is internist en vasculair-geneeskundige verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten heeft hij intensief onderzoek gedaan naar het bestrijden van overwicht. De Twentse internist heeft een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet ontwikkeld waarmee je elke week één kilo afvalt. Na je gratis inschrijving krijg je dagelijks dr. Frank Dieet Recepten. Dit dieet is bekend als het ‘dr. Frank Dieet’ of het ’1 kilo per week dieet’.

Het South Beach dieet

Het South Beach Dieet is geen dieet waarbij je geen koolhydraten mag eten of waarin maar weinig vet is toegestaan.

Het South Beach dieet is een leefwijze waarbij je leert te vertrouwen op de goede koolhydraten en de goede vetten. Heb je deze leefwijze onder de knie dan weet je de slechte koolhydraten en slechte vetten te vermijden, waardoor je gezondheid vooruit gaat en je gewicht verliest. Deze gezonde leefwijze van het South Beach Dieet realiseer je in 3 fasen.

Het 17 dagen dieet

Heel veel vrouwen, en ook steeds meer mannen, hebben al heel wat diëten achter de rug. Vrouwen zijn caloriekenners bij uitstek. Helaas gaat het na aanvankelijk succes meestal toch weer mis. Waarom? Omdat we gewoontedieren zijn. We zijn gewend om heel koolhydraatrijk te eten. En, we worden -bijna letterlijk- doodgegooid met reclame voor chocola, snoep, chips en frisdrank. Lees de reclamefolders van de grote supermarkten maar eens: hier staat een bijna verwaarloosbaar percentage echte voeding in.
De rest kun je missen. Oké, op wasmiddelen na dan. We hebben van kind af aan geleerd dat we brood moeten eten. Volgens het Voedingscentrum dagelijks gemiddeld 5 tot 6 boterhammen voor vrouwen, en 8 voor mannen. En dan ’s avonds ook nog eens aardappelen. Aardappelen zijn ‘vullers’ en kun je missen als kiespijn. Als je voldoende groenten eet hoeven daar echt geen aardappelen bij. Of witte rijst. Of drie keer in de week pasta met sausjes en vrijwel geen groenten. We hebben geleerd om zogenaamd gezond te eten, maar worden met z’n allen steeds dikker. Ook als je alle snoep en frisdrank zou laten staan, val je niet af op het officiële gezonde advies. Je hoeft maar twee dagen al die dik makende koolhydraten uit zetmeel te laten staan, en je voelt je lichter dan ooit. Wat dat zegt? Genoeg! Je kunt het ook op de fora lezen: na een paar dagen wennen, voelt iedereen de energie ervan afspatten.

Geschreven door Irene

PCOS is een welvaartsziekte. Door de voeding van tegenwoordig neemt het aantal vrouwen met PCOS alleen maar toe. De medische wereld loopt hierin achter. Mijn ervaring heeft geleerd dat veel artsen of specialisten niet goed genoeg op de hoogte zijn van het ziektebeeld. Sommigen gaan zelfs zo ver door PCOS te ontkennen, ondanks dat de symptomen overduidelijk zijn. Dit heeft als gevolg dat heel veel vrouwen tegen een muur oplopen in ziekenhuizen. Het doel voor mij op deze site is om zoveel mogelijk vrouwen die al jaren met deze klachten rondlopen te kunnen helpen en tevens een duidelijker beeld te geven van de onbalans in hun lichaam.

1 reacties:

  1. Een goed blog met goede informatie hopelijk wordt pcos snel gezien als iets waar ze wat aan moeten gaan doen

    BeantwoordenVerwijderen

 

© 2014 InfoPCOS.blogspot.nl. Alle rechten voorbehouden
Designed by Templateism

Back To Top