Thuistest trage schildklier werking


De basale lichaamstemperatuurtest is de meest gevoelige en functionele test om de schildklierfunctie te meten. Deze test (in de jaren ’30 door dr. Barnes ontwikkeld) raakte op de achtergrond met de komst van de bloedtesten. Duidelijk wordt dat deze bloedtesten verre van optimaal zijn en vooral de mildere vorm van hypothyreoïdie over het hoofd zien.
De genoemde temperatuurtest is echter een zeer makkelijk en toegankelijke test die door iedereen in de eigen vertrouwde omgeving kan worden uitgevoerd. Schattingen van dr. Barnes geven aan dat in Amerika ongeveer 40% van de volwassenen te maken heeft met een verlaagde schildklierfunctie.

  • De temperatuur dient in de morgen, vóór het opstaan en meteen bij het wakker worden, liggend te worden opgemeten onder de arm. 
  • Neem de temperatuur drie ochtenden achtereen op. 
  • Vrouwen die menstrueren doen de metingen op de 2e, 3e en 4e dag na de start van de menstruatie.
Let op: niet temperaturen bij griep of wanneer men in de vroege morgen uit bed is geweest (bijv. om naar de toilet te gaan). Vergeet niet de thermometer ‘s avonds bij het bed klaar te leggen.

Interpretatie meetwaarden:

3x meting boven 35,4 gradengeen hypothyreoïde
3x meting beneden 36,4 gradenwel hypothyreoïde
2x lage meting*mogelijk hypothyreoïde
*Tussen 35,8 graden - 36,1 graden en 1 normale meting boven 36,4 graden.

De lichaamstemperatuurmeting kan na 8 weken worden herhaald.

Geschreven door Irene

PCOS is een welvaartsziekte. Door de voeding van tegenwoordig neemt het aantal vrouwen met PCOS alleen maar toe. De medische wereld loopt hierin achter. Mijn ervaring heeft geleerd dat veel artsen of specialisten niet goed genoeg op de hoogte zijn van het ziektebeeld. Sommigen gaan zelfs zo ver door PCOS te ontkennen, ondanks dat de symptomen overduidelijk zijn. Dit heeft als gevolg dat heel veel vrouwen tegen een muur oplopen in ziekenhuizen. Het doel voor mij op deze site is om zoveel mogelijk vrouwen die al jaren met deze klachten rondlopen te kunnen helpen en tevens een duidelijker beeld te geven van de onbalans in hun lichaam.

0 reacties:

Een reactie posten

 

© 2014 InfoPCOS.blogspot.nl. Alle rechten voorbehouden
Designed by Templateism

Back To Top